HeaderOptHof3

Kalender

Klik op bovenstaande blauwe knop voor de actuele kalender. U wordt dan doorverwezen naar de kalenderpagina van de website van Op ´t Hof. Hier kunt u zich ook abonneren, zodat u de kalender van school in uw eigen digitale agenda kunt plaatsen.
dottedline

Jarigen

Job uit groep 8 op 30 juni
Romijn uit groep 8 op 3 juli
Fleur uit groep 5 op 3 juli
Mike uit groep 5 op 4 juli
Valesca uit groep 1 op 5 juli
Romy uit groep 5 op 6 juli
Coen uit groep 1 op 10 juli
Lue Min uit groep 8 op 12 juli
Annabel uit groep 2 op 15 juli
Esmay uit groep 6 op 15 juli
Alessandra uit groep 7 op 17 juli
Wybe uit groep 6 op 22 juli
Mees uit groep 1 op 23 juli
Ilana uit groep 7 op 24 juli
Eloise uit groep 3 op 28 juli
Lieke uit groep 3 op 30 juli
Nick uit groep 6 op 2 augustus
Ailey uit groep 3 op 18 augustus
Kaylee uit groep 4 op 20 augustus
Tijn uit groep 3 op 28 augustus
Faedra uit groep 4 op 29 augustus
Allen van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!
dottedline

MR

Er is geen nieuws vanuit de MR.
dottedline

OR

Zomerfeest
Vorige week donderdag vierden we op 21 juni het begin van de zomer met een zomerfeest. Wat een opkomst! Het overtrof onze verwachtingen. Het was wat frisjes en het waaide vrij hard, toch mocht dat de pret niet drukken. Dankzij de inzet van ouderraadsleden kunnen we terugkijken op een geslaagde avond.
dottedline

Algemeen

Schoonmaken

De schoonmaakavond is verzet van maandagavond 2 juli is verzet naar maandagavond 9 juli. Wie wil ons helpen, van 18.30-20.30 uur, met het schoonmaken van de materialen en klassen? Vele handen maken licht werk!! Wilt u helpen? Geef het even door aan de leerkrachten. Alvast bedankt voor jullie hulp.

Formatie schooljaar 2018-2019

De formatie van Op ‘t Hof is helemaal rond. De samenstelling van het team is nagenoeg ongewijzigd.
In de unit 1-4 werken komend jaar: Eva, Neelke, Bea, Carine, Michelle en Kristin.
In de unit 5-8 werken komend jaar: Carine, Kimberly, Kim, Marja, Jiska en Jacelien.

Marja is een nieuwe collega. Helaas heeft zij wegens gezondheidsredenen nog niet kunnen werken. Het gaat nu gelukkig wel de goede kant op. Na de zomervakantie werkt Marja op maandag en vrijdag in de bovenbouwunit.
Anita Pauw (moeder van Jimmy en Vince) is ook een nieuwe medewerker. In het kader van de werkdrukverlaging organiseert zij de naschoolse activiteiten, coördineert de gastlessen, biedt ondersteuning bij schoolse activiteiten en neemt een aantal administratieve taken op zich. Zij werkt 8 uur per week.

Sponsorloop

Woensdag 27 juni vond de uitgestelde sponsorloop plaats op een zonovergoten plein. Uiteraard met Wilco’s ijs, emmers met water, limonade en een enthousiast publiek. Over twee weken begint de zomervakantie al en dan willen we alles afgerond hebben. De uiterste inleverdatum van het sponsorloop geld is 6 juli.

Overblijven

Aan het einde van het schooljaar zijn er veel ‘strippen’ kaarten op. Deze kaarten worden afgetekend en in de broodtrommeltjes weer geretourneerd. U wordt vriendelijk verzocht nieuwe kaarten te kopen, deze zijn uiteraard komend schooljaar ook geldig. Voor leerlingen die nu in groep 8 zitten en van school gaan, geldt dat u het restantbedrag terug krijgt. De overblijfgroep wil graag de administratie afronden.

Lezen

Voorkom de zomerdip: zes tips om het leesniveau van je kind op peil te houden in de vakantie

De term ‘zomerdip’ of ‘zomerverval’ geeft aan dat kinderen die gedurende de zomervakantie niet of nauwelijks lezen 1 à 2 AVI-niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Gelukkig kan het eenvoudig worden tegengegaan door AVI-lezen te oefenen. Als kinderen tijdens de zomervakantie regelmatig lezen is er geen sprake van terugval in AVI-niveau. Een kwartier lezen per dag is al voldoende. En met deze tips gaat dat als vanzelf en leert je kind veilig lezen, ook tijdens de zomervakantie!

Tip 1: Kinderboeken mee!
De meest voor de hand liggende tip natuurlijk. Laat je kind zelf boeken uitkiezen voor de vakantie. Boeken die nog te moeilijk zijn, kun je voorlezen of samen lezen. Extra tip: Meegroeiboeken. Dat zijn ideale boeken om de zomerdip op te vangen, omdat ze oplopen in AVI-niveau waardoor je kind ongemerkt steeds wat moeilijkere teksten leest.

Tip 2: Ontspan.
Maak er geen les van, maar reik je kind leuke boeken aan. Zoek naar boeken met humor, cliffhangers en veel beeld. Of kies voor een tijdschrift, vakantieboek of moppenboek. En noem het ook geen AVI-lezen.

Tip 3: Lees voor.
Wanneer je kind lezen niet leuk vindt, is het helemaal niet erg om af en toe voor te lezen (ook als je kind al in de bovenbouw zit). Zo geniet hij/zij toch van een verhaal. En voorlezen is nog eens hartstikke gezellig ook!

Tip 4: Lezen is overal.
Denk ook eens aan de foldertjes van de dierentuin, een boekje over de streek waar je naar toe gaat, een plattegrond van een pretpark of de informatie over een vlieg-, trein- of busreis.

Tip 5: Zien lezen doet lezen.
Laat je kind zien dat lezen leuk is en juist iets is wat je voor je plezier doet. Pak dus lekker zelf je favoriete boeken in (of gooi je e-reader vol) en ga bij de tent zitten lezen.

Tip 6: Lees samen.
Natuurlijk kunnen jullie ieder je eigen boek lezen. Maar nog leuker is het om samen hetzelfde boek te lezen. Kies een zogenaamd samenleesboek of toneelleesboek. Lees om de beurt een stukje aan elkaar voor. Leuk, gezellig en leerzaam. Wedden dat jullie het boek niet meer weg kunnen leggen?

Bonus-tip: Geef je kind complimentjes na het lezen, altijd!

De Vlinderstichting

Op vrijdag 15 juni hebben groep 7 en 8 natuureducatie gekregen over nachtvlinders. Rosina en Anja hebben een gastles verzorgd over de verschillende soorten nachtvlinders en hun kenmerken. Er is een aantal bekende soorten vlinders, namelijk spanners, uilen, pijlstaarten, nachtpauwogen, beervlinders en tandvlinders. De leerlingen hebben geleerd wat de levenscyclus is van de vlinder. Ook werd er verteld wat het …
Meer lezen
dottedline

Unit 1/2/3/4

Nieuwe leerlingen
We hebben er weer nieuwe leerlingen bij. Samar, Suze en Samuel starten alle drie in de kleutergroepen. Wij wensen hen heel veel plezier bij ons op school. Na de zomervakantie krijgt de huidige groep 3 er ook twee leerlingen bij; Siem en Bas, in groep 1 komt Mees er ook nog bij. Zij komen aankomende woensdag al een keertje kennismaken. Ook hen wensen wij natuurlijk veel plezier bij ons op school.

Speelgoedochtend
Op woensdag 11 juli mogen de leerlingen van groep 1 en 2 speelgoed meenemen naar school om mee te spelen. Liever geen kleine of breekbare dingen. De leerlingen van groep 3 en 4 mogen op donderdagochtend 6 juli gezelschapsspelletjes meenemen.

Groep 4
Natuurlijk is groep 4 ook bezig met de laatste loodjes. De kinderen maken zich klaar om na de zomervakantie naar groep 5 te gaan. Het is belangrijk dat uw kind de tafels van 1-5 en 10 goed beheerst als hij/zij in groep 5 komt. Nog niet iedereen heeft zijn/haar klein tafel diploma behaald, deze kinderen mogen dit zo snel mogelijk komen doen. We raden aan om de tafels in de vakantie goed te blijven oefen, zodat ze niet zijn weggezakt na de zomervakantie.

Fijne vakantie
Jullie mogen bijna gaan genieten van een welverdiende vakantie. Na de vakantie zien we jullie weer fris en fruitig tegemoet voor weer een leerzaam jaar. Fijne zomervakantie!!!!

dottedline

Unit 5/6/7/8

Juf Nellie
De afgelopen weken heeft een aantal leerlingen uit de bovenbouw handvaardigheidslessen gehad van juf Nellie. Dit gebeurde in kleine groepjes, zodat de leerlingen intensiever met bepaalde technieken aan de slag konden. Ze hebben een monsterhapper gemaakt en een huisje van gips. U kunt nog steeds een aantal van deze prachtige exemplaren zien in het raam van het handvaardigheidslokaal. We bedanken juf Nellie voor haar inzet en gezelligheid tijdens deze handvaardigheidsuren! We hopen dat juf Nellie volgend schooljaar weer zulke interessante handvaardigheidslessen kan geven aan de leerlingen van de bovenbouw.

Beroepenvoorlichting
Bio wetenschapper
Miriam heeft groep 8 verteld over het beroep Bio Wetenschapper. Het is een zeer interessant beroep. Miriam doet met name onderzoek naar de combinatie voeding en spieren. Ze bepaalt wat er onderzocht moet worden, op welke manier en op welk gebied.

Steward(ess)
Kort geleden kwamen er ineens een steward en stewardess de school binnen gelopen in hun officiële uniform. Zij hebben aan groep 8 verteld hoe het is om te werken op 10 kilometer hoogte. Ze hebben leuke, maar ook spannende momenten van hun baan gedeeld. Het is natuurlijk fantastisch om met Koning Willem-Alexander of een enorme tank met haaien te mogen vliegen, maar een noodlanding moeten maken blijft spannend. Ook voor het personeel in een vliegtuig.

Herinnering optreden O.Z.O.D. en groep 6
Aanstaande maandag is het zomeravondconcert. Dit jaar vindt het plaats op het schoolplein van onze school. Het harmonieorkest O.Z.O.D. geeft een optreden waarbij groep 6 een aantal nummers meespeelt. Het concert start om 19.30 uur en het optreden duurt een uur. Na het optreden is er nog de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende muziekinstrumenten. Alle leerlingen, ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom!

Toetsdata
Groep 5, 6, 7, 8
Maandtaak: 2 juli

Groep 5 en 7
Taaltoets: 5 juli

Groep 6
Taaltoets: 6 juli

Groep 7
Engels: 5 juli
dottedline

OBS Op 't Hof is onderdeel van Stichting Fluvium

Fluvium_logo_wit