HeaderOptHof3

Kalender

Klik op bovenstaande blauwe knop voor de actuele kalender. U wordt dan doorverwezen naar de kalenderpagina van de website van Op ´t Hof. Hier kunt u zich ook abonneren, zodat u de kalender van school in uw eigen digitale agenda kunt plaatsen.
dottedline

Jarigen

Darius uit groep 7 op 5 oktober.
Erinn uit groep 8 op 9 oktober.
Saul uit groep 5 op 9 oktober.
Sam uit groep 7 op 16 oktober.
Benthe uit groep 3 op 18 oktober.
Rickie uit groep 4 op 21 oktober.
Julian uit groep 2 op 24 oktober.
Lieke uit groep 3 op 31 oktober.

Allen van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!
dottedline

MR

Er is geen nieuws vanuit de MR.
dottedline

OR

Er is geen nieuws vanuit de OR.
dottedline

Algemeen

Kinderboekenweek 2018

De Kinderboekenweek 2018 vindt plaats van 3 oktober tot 14 oktober. Het thema 'Kom Erbij!' staat in het teken van vriendschap. Gedurende deze week besteden we op school veel aandacht aan lezen, boeken en vriendschap. Tijdens de kinderboekenweek kan er gespaard worden voor de schoolbibliotheek. Hoe meer ouders meedoen, hoe meer kinderboeken de school kan uitzoeken! Hoe werkt het? Koop …
Meer lezen

EU-schoolfruit

Goed nieuws! Ook dit jaar mogen wij weer deelnemen aan het EU-schoolfruit. Dit betekent dat de kinderen drie dagen in de week schoolfruit zullen krijgen: op dinsdag, woensdag en donderdag. Op maandag en vrijdag krijgen zij geen schoolfruit en nemen de kinderen fruit en/of groente van thuis mee. In week 46 (12 t/m 16 november) starten de groente- en fruitleveringen. …
Meer lezen

Data feestvoorstellingen

De voorstellingen vinden dit jaar plaats op de volgende data:
  • feestvoorstelling groep 5/6/7 op donderdag 22 november.
  • feestvoorstelling groep 1/2 op dinsdag 2 april.
  • feestvoorstelling groep 3/4 op donderdag 20 juni.
dottedline

Unit 1/2/3/4

Nieuwe leerling
Splinter is nieuw in groep 1. Wij wensen hem heel veel plezier en een fijne tijd op school.

De kleuters leren deze periode...
We zijn van start gegaan met het thema 'mooiste visje van de zee'. Dit thema gaat over vriendschap. Dit is ook de titel van het centrale prentenboek. Deze is geschreven door Marcus Pfister.
We hebben al 2 letters geleerd. De b van 'buik' en de t van 'tak'. Nu leren leerlingen de letter i. De leerlingen krijgen op papier de letter met het daarbij behorende gebaar mee naar huis. Oefent u dit thuis ook samen met uw kind? De leerlingen mogen materialen meenemen die beginnen met de letter i voor de lettertafel. Dit geldt ook voor woorden (materialen) waar je de letter i hoort.
Met rekenen zijn we o.a. bezig met tijd. Bijvoorbeeld kan een kind vertellen van 2 handelingen of deze vroeg/eerder of laat/later plaatsvindt.

In het kader van de Kinderboekenweek mag mag er deze week voorgelezen worden door papa’s, mama’s, opa’s, oma’s bij de kleuters. Opgeven kan bij de kleuterjuffen.

Uitje naar het bos met de kleuters
Op woensdag 17 oktober zouden wij graag naar het bos willen gaan in Buren.
We zijn daarvoor op zoek naar ouders die kunnen rijden en een groepje leerlingen willen begeleiden. Heeft u zin om een activiteit samen met de leerlingen te begeleiden, schrijf u dan in op de intekenlijsten die vanaf donderdag 4 oktober bij de kleuterklassen hangen. We vertrekken om 10.30 uur en zijn ongeveer om 12.00 uur weer op school.
We hopen op mooi weer! Bij slecht weer kan het helaas niet doorgaan.

Thuis sofware lezen groep 3
Als het goed is hebben alle ouders van groep 3 de inlogcodes ontvangen voor de thuissoftware van Veilig Leren Lezen. De mail heeft waarschijnlijk als afzender, Zwijssen/Basispoort en is een niet reageren mail. Heeft u deze mail niet ontvangen, dan kan het zijn dat deze in uw ongewenste mail terecht is gekomen. Mocht u de mail niet terug kunnen vinden, dan graag na schooltijd contact opnemen met juf Neelke.

Letters groep 3
Groep 3 heeft de volgende letters al geleerd: i, m, k, p, v, aa, r, s, e, n, t, ee. Wat knap!

Gym
Het valt ons op dat de leerlingen van groep 3 en groep 4 niet altijd hun gymspullen bij zich hebben op donderdagmiddag. Wilt u uw kind erop wijzen dat zij deze mee nemen? Wij zouden het fijn vinden als u er tevens op let dat uw kind op donderdagmiddag geen armbanden, kettingen, horloges, lange oorbellen e.d. draagt. Deze mogen namelijk i.v.m. veiligheid niet tijdens de gymles gedragen worden.

Tafels groep 4
De kinderen van groep 4 hebben allemaal de tafel van 1 en 10 gehaald. Bijna alle kinderen hebben ook al de tafel van 2 behaald. Op dit moment wordt de tafel van 5 geleerd.

dottedline

Unit 5/6/7/8

Schoolreis
Op donderdag 6 september is groep 3 t/m 6 op schoolreis naar Burgers Zoo geweest. Er waren heel veel leuke en bijzondere dieren te zien. Ook was er veel te leren. We hebben geleerd dat olifanten goede bosbouwers zijn, dat een netpython wel 100 kilo kan worden en dat zwaaikrabben een grote schaar hebben om te zwaaien naar de vrouwtjes en een kleine schaar hebben om mee te eten. Aan het eind konden we nog heerlijk spelen in de speeltuin. Het was een gezellige (en gelukkig droge) dag!

Schoolkamp
Het is alweer even geleden, maar groep 7 en 8 zijn het jaar begonnen met schoolkamp. Voor sommige kinderen was het nog wel erg spannend, maar iedereen heeft genoten. Na een lange fietstocht kwamen we op woensdag aan in het Zwervershonk in Veenendaal. De kinderen hebben lekker gespeeld, gezwommen, gesport en muziek gemaakt. Ook mochten ze in het donker in het bos op zoek naar een ruimteschip zonder gezien te worden door aliens en zijn ze met elkaar de strijd aangegaan tijdens een pubquiz.

Excursie boerderij
Woensdag 26 september zijn groep 5 en 6 naar melkveeboerderij Hakkert geweest. Dit was een excursie binnen het thema van wereldoriëntatie. Tijdens de lessen op school hebben de leerlingen van alles geleerd over boeren, zuivel en hoe kaas en boter worden gemaakt. Op de boerderij hebben ze zelf boter mogen maken en proeven. Wat was dat lekker! Ook mochten ze de koeien bekijken, aaien, voeren en hebben ze de automatische melkmachines vastgehouden.

Bureau Halt
Maandag 1 oktober heeft groep 8 een gastles gekregen van Bureau Halt. Hierin werd verteld wat er precies gebeurt als je als jongere strafbare feiten pleegt. Het was een leerzame gastles!

Democracity
Op maandag 1 oktober is groep 7 naar het gemeentehuis van Geldermalsen geweest. Hier mochten ze in de grote raadszaal hun eigen stad samenstellen. Groep 7 werd opgedeeld in 4 politieke partijen, die moesten nadenken over wat ze belangrijk vonden. Door te debatteren hebben ze uiteindelijk een stad gebouwd met alle aspecten die zij belangrijk vinden in een samenleving. Groep 7 vond vooral de natuur en het helpen van mensen belangrijk. Er werden veel bossen en parken aangelegd voor een gezondere lucht. Ook kwamen er scholen, een ziekenhuis en een daklozenopvang.

Automatiseren rekenen
Het is belangrijk dat leerlingen blijven oefenen met het automatiseren op het gebied van rekenen. Onderstaand een aantal websites waarop de kinderen (ook) thuis kunnen oefenen.
Websites:
Apps:
  • tafelmonsters
  • goed snel rekenen
  • wiskunde: hoofdrekenspellen
Toetsdata
Taaltoets
Groep 5: 5 november
Groep 6: 2 november
Groep 7: 5 november

Woordendictee
Groep 5: 1 november
Groep 6: 30 oktober
Groep 7: 1 november

Zinnendictee
Groep 5: 8 november
Groep 6: 6 november
Groep 7: 8 november

Maandtaak
7 november

Topo
31 oktober

De leerlingen van groep 8 schrijven zelf de toetsdata in hun agenda. Dit is ter voorbereiding op het werken met een agenda in het Voortgezet Onderwijs.
dottedline

OBS Op 't Hof is onderdeel van Stichting Fluvium

Fluvium_logo_wit