Header_nieuwsbrief_Fusieschool_2
Header_nieuwsbrief_foto_Fusieschool

Kalender

Klik op bovenstaande blauwe knop voor de actuele kalender. U wordt dan doorverwezen naar de kalenderpagina van de website van Op 't Hof. Hier kunt u zich ook abonneren, zodat u de kalender in uw eigen digitale agenda kunt plaatsen.

Jarigen

Gefeliciteerd!

Wij wensen alle jarigen van september een fijne verjaardag. Gefeliciteerd!

MR

Er is geen nieuws vanuit de MR.

OR

Nieuws van de Oudervereniging

De gefuseerde oudervereniging van fusieschool Op ‘t Hof - De Malsenburg heeft er veel zin in om dit nieuwe schooljaar leuke dingen te organiseren voor de kinderen, zoals bijvoorbeeld Kerst, een cultureel uitje, de sponsorloop en nog veel meer. Nieuwe hulpouders, die ons hierbij willen ondersteunen, zijn natuurlijk altijd van harte welkom! Vele handen maken licht werk.

Nog even de nieuwe leden van onze oudervereniging op een rijtje: Miriam van Dijk (voorzitter), Annemarieke van de Beek (secretaris), Carola van Kranenburg (penningmeester).. De overige leden zijn Manon de Jong, Mariken den Hild, Corine van Geffen, Denise Krul, Leontien Zondag, Femke Hallewas, Petra Gremie en Sandra Zondag.

Tijdens de informatieavond op 17 september a.s. zijn we aanwezig, spreek ons gerust eens aan of stuur een mailtje naar ouderraad@opthoftricht.nl.

Algemeen

Nieuw schooljaar

Het nieuwe schooljaar is gestart en de eerste schoolweek zit er alweer bijna op. Iedere eerste schooldag brengt altijd wat spanning met zich mee, maar dit jaar was het misschien wel extra spannend. We zijn blij om iedereen te hebben mogen begroeten en we hopen er met elkaar een mooi, leerzaam en prettig jaar van te maken. Voor (nieuwe) ouders zal niet alles direct vanzelfsprekend zijn en dat is begrijpelijk. Indien u vragen heeft of er zijn onduidelijkheden, loop dan even binnen en geef het even aan.

Naschoolse workshops

Voorafgaand aan Open Monumentendag vindt de Open Monumenten Klassenweek plaats. Naast de bezoeklessen aan Monumenten in de gemeente West Betuwe, organiseren wij voor groep 7 en 8 ook speciale workshops die te maken hebben hebben met het thema van Open Monumentendag: plekken van plezier.
Hieronder vindt u de naschoolse workshops die worden aangeboden van maandag 9 t/m vrijdag 13 september. U kunt uw kind middels de linkjes inschrijven.

Animatie met Rik
groep 7 en 8
vrijdag 13 september
15:30-17:00
Docent Rik van den Broek
Locatie De Rietschoof, Opijnen
Prijs: 6,75 euro

In 1,5 uur maak je een stop-motion filmpje met het Thema van de Open Monumenten Klassenweek van dit jaar 'Plekken van Plezier'. Rik van den Broek leert je de kleine kneepjes van zijn vak! Doe je mee, meld je dan hier aan via het aanmeldformulier!

Dans met Tessa
groep 7 en 8
maandag 9 september
15:30-16:30
Docent Tessa van Dam
Locatie Brede School Herwijnen
Prijs 5 euro

Dans de 'Plekken van Plezier' tijdens deze week van het erfgoed. Ook dans is te verbinden met dit mooie thema, wil je weten hoe? Meld je dan hier aan voor de naschoolse workshop dans met dansjuf Tessa van Dam.

Hugo de Groot ontsnapt!
groep 5 t/m 8
dinsdag 10 september
15:30-16:30
Docent: Gabri Wijnakker
Locatie Brede School Asperen
Prijs 5 euro

Kom naar de theatervertelling over Hugo de Groot en zijn ontsnapping uit Slot Loevestein! Wie was Hugo de Groot? In wat voor tijd leefde hij? Waarom zat hij gevangen in een kasteel? En hoe is hij ontsnapt? Klik hier om je op te geven.

Kalligraferen met Nina
groep 7 en 8
woensdag 11 september
13.00-14.15
Locatie Lingelaar, Beesd
inschrijven Beesd
en
vrijdag 13 september
15:30-16:45
Locatie De Schakel, Meteren
inschrijven Meteren
Docent Nina van den Eerenbeemt
Prijs 5,50

Monniken schreven vroeger met een kroontjespen; ze maakten echte letterkunstwerken, dit noem je kalligraferen. Tijdens deze workshop leer je de grondbeginselen van kalligrafie! Als eindcreatie maak je je eigen naamlabel in sierlijke letters

Plekken van plezier in 2119
groep 7 en 8
donderdag 12 september
15:30-17:00
Locatie De Pluk, Geldermalsen
Docent: Sjanne Emans
Prijs 6,75

Op welke plek kom je het allerliefst? En hoe ziet die plek er in de toekomst uit?
We bekijken super oude foto's en maken jouw lievelingsplek toekomst proof! Samen maken we er een tentoonstelling van. Je kunt hier inschrijven.

Fluvium Sponsorloop 20 september

In 2018 zijn we gefuseerd tot een stichting. In de loop van het huidige schooljaar is er een idee ontstaan om dit feit en de samenwerking tussen onze 20 scholen luister bij te zetten door een grootschalige sponsorloop door onze bovenbouwleerlingen te laten uitvoeren. Leerlingen van al onze 21 scholen, van Dodewaard tot Haaften en van Geldermalsen tot IJzendoorn, lopen op 20 september een estaffeteloop voor het goede doel.

Met deze loop verbinden we letterlijk onze scholen aan elkaar en willen wij een bijdrage leveren aan de kinderen die het zo goed kunnen gebruiken.

Onze opbrengst gaat naar www.kinderenvandevoedselbank.nl. Deze regionale stichting (Dodewaard) zet zich in tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland.

Informatiemarkt 17 september 2019

Op 17 september a.s. van 19.00-20.00 uur houden we op school een informatiemarkt. Er zijn kraampjes met informatie over de gebruikte methoden, het Voortgezet Onderwijs (VO), Rots & Water, informatie vanuit de oudervereniging, levensbeschouwing en nog veel meer. Deze avond is voor ouders! We zien u graag.

Schoolreis groep 1 t/m 6

Donderdag 12 september a.s. gaan we met de kinderen van groep 1 t/m 6 op schoolreis naar het Archeon in Alphen aan de Rijn. De brieven met informatie worden in week 36 meegegeven aan de kinderen. Wanneer u geen brief heeft ontvangen, kunt u de brief vragen aan de leerkracht.

Unit 1/2/3

Etui groep 3

De leerlingen van groep 3 mogen een kleine platte etui meenemen voor hun potlood en gum.

Lezen

Groep 1/2 heeft de afgelopen week de letter i geleerd. Aankomende weken leren zij de letter k. Hier mogen weer spulletjes voor meegenomen worden.
De kinderen krijgen op papier de letter met het daarbij behorende gebaar mee naar huis. Oefent u dit thuis ook samen met uw kind? U kunt er een spelletje van maken door uw kind bijvoorbeeld spulletjes te laten zoeken met de betreffende letter. De kinderen mogen spulletjes meenemen die beginnen met de letter k voor op de lettertafel.

Groep 3 is gestart met kern start van veilig leren lezen. Het thema van de kern is: ‘jij en ik’ en past dus prima bij het thema van de unit.
In kern start maakt uw kind kennis met klasgenootjes, het lokaal, de juf/meester, de regels in de klas enzovoorts. Uw kind maakt via het verhaal bij deze kern ook kennis met opa, zijn kleindochter Kim en haar vriendje Sim. Zij wonen op het Puddingboomplein. Kim heeft in dit verhaal net de ‘i’ geleerd en gaat op het plein op zoek naar deze letter.

De kinderen leren de komende twee weken de letters: i, k, m, s, en ze leren met die letters korte woordjes te maken en die te lezen, zoals: ik, kim en mis. Ook leren ze het verschil tussen leesletters en schrijfletters, de betekenis van nieuwe woorden, samen een verhaal lezen en praten over een verhaal, en regels en afspraken die gelden in de groep.

Er zijn grote verschillen tussen wat kinderen kennen en kunnen. Wij willen elk kind passende stof aanbieden. Daarom gebruiken wij deze eerste twee weken om na te gaan wat elk kind al kent en kan.

Gym op school

Dit schooljaar gymt groep 1/2 op maandag en woensdag. Bij slecht weer gymmen zij eventueel ook op andere dagen, wij vinden het daarom fijn als de gymkleren op school blijven. Voor iedere vakantie zullen wij de gymtasjes mee naar huis geven zodat de gymkleren gewassen kunnen worden.
Groep 3 gymt op woensdag- en vrijdagochtend. Zij nemen hun gymkleren op deze dagen mee naar school en weer mee naar huis.

Wilt u de gymkleding en gymtas voorzien van de naam van uw kind? Handige naamlabels kunt u hier bestellen.

Unit 4/5/6

dottedline
De eerste week in de middenbouw zit er bijna op!
Het is soms nog even wennen (nieuwe juffen, nieuwe leerlingen en een nieuw rooster), maar we zijn goed gestart en hebben allemaal veel zin in dit nieuwe schooljaar.

Gymtijden unit 4/5/6

In de middenbouw nemen wij op de volgende dagen de gymspullen mee:
Groep 4: Woensdagochtend en vrijdagochtend.
Groep 5: Dinsdagmiddag en donderdagmiddag.
Groep 6: Dinsdagmiddag en donderdagmiddag.

Op donderdagmiddag heeft groep 6 de aankomende periode Rots en Water in plaats van gymles. Rots en Water wordt gegeven door juf Kristin, in de gymzaal. De gymspullen mogen deze dag dus gewoon mee. Alle andere gymlessen in de middenbouw worden momenteel gegeven door juf Annemieke.

Meer lezen

Oefenen taal en spelling

Om thuis extra te oefenen met taal en spelling krijgt uw kind per thema een oefenblad mee naar huis waar zowel de onderwerpen van taal als van spelling worden besproken. Voor een goede voorbereiding op de toets kunt u dit met uw kind thuis oefenen.

Ook kunt u uw kind op de volgende website laten oefenen met de spelling-woorden:
https://www.meesterklaas.nl/app/flitswoorden#flits/methode/taal-actief-4. Deze website komt overeen met de methode die wij op school hanteren.

Toetsdata

De toetsdata zijn nog niet allemaal bekend. Deze krijgt u in een apart bericht toegestuurd.

Unit 7/8

dottedline

Schoolkamp groep 7/8

Groep 7 en 8 gaan van woensdag 11 t/m vrijdag 13 september a.s. op schoolkamp. De kampboekjes zijn in week 36 meegegeven met de kinderen. Alle kinderen dienen deze week de reservesleutel (voorzien van naam) van hun fiets bij juf Hellen, Pieternel of Jacelien af te geven. We verwachten alle kinderen van groep 7/8 op woensdag 11 september om 8.30 uur op school, neem je goede humeur mee. Veel plezier op kamp!

Gymtijden

Wanneer moet welke klas hun gymkleding meenemen?
Groep 7 en 8 gymmen op vrijdagmiddag.
Groep 8 gymt op woensdagochtend.
Groep 7 heeft op woensdagochtend Rots en Water van juf Kristin.

Meer lezen

Oefenen spelling

Om thuis extra te oefenen met de woorden van spelling kunt u uw kind op de volgende website laten oefenen. Deze website komt overeen met de methode die wij op school hanteren.

Meer lezen

Toetsdata

De toetsdata zijn nog niet allemaal bekend. Deze krijgt u in een apart bericht toegestuurd.

De leerlingen van groep 8 noteren zelf de toetsdata in hun agenda. Dit is ter voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs.

Meer lezen

Fusieschool OBS Op 't Hof - De Malsenburg is onderdeel van Stichting Fluvium

Fluvium_logo_wit